Socijalna psihologija

Socijalna psihologija

12 Dec 2022

Dragi svi,

nakon puno rada ove godine stigli smo do još jedne verzije Psychēa! Odabrali smo temu socijalna psihologija jer se čini kako nam je danas, više nego ikad, bitno kako ljudi utječu jedni na druge, kako surađuju te kako se razlikuju njihovi odnosi. Također, mnoge društvene promjene pokazale su nam važnost psihologije u ne samo pojašnjavanju ponašanja ljudi, već i pomoći njegovu mijenjanju za dobrobit svih pojedinaca.

Zadovoljni smo s radom koji su autori, urednici, lektori i dizajnerica zajedno uložili kako bismo objavili i ovo izdanje. U ovom broju možete pročitati razne teme, od toga što je rod, kakve veze imaju biologija i kognicija sa socijalnom psihologijom, kakvu ulogu imaju tajne te o mnogim drugim fenomenima koje susrećemo u svakodnevnom kontaktu s ljudima. Također, kao i uvijek imamo mnoge teme iz raznih područja.

Ovim putem želimo zahvaliti autorima na uloženom radu, motivaciji i ustrajnosti te suradnji s urednicima, kojima su pridonijeli objavi još jednog broja. Dakako, želimo se zahvaliti dizajnerici i lektorima koji su pomogli da ovo izdanje bude zanimljivo i stručno za čitanje. Naposljetku, veliku zahvalnost imamo svim recenzentima s našeg odsjeka koji nas već pet godina podržavaju i ulažu vrijeme kako bi radovi bili ažurni i stručni. Sigurni smo da u ovom broju svatko može naći nešto što je zanimljivo ili korisno te se nadamo da smo ovim brojem pridonijeli ne samo popularizaciji psihologije, već i razumijevanju ponašanja. Uživajte u čitanju do sljedećeg broja!

Uredništvo Psychē

From Media