Psihičko zdravlje

Psihičko zdravlje

1 Jul 2020

Dragi čitatelji,

iza nas je još jedna godina uspješne suradnje autora, urednika, recenzenata, lektora i dizajnera, a pred vama novi broj Psychēa!

Put do objave započeo je velikim odazivom, kreativnošću i motivacijom autora te se nastavio marljivim radom, razmjenom savjeta i zajedničkim usavršavanjem članaka sve do njihovih konačnih verzija koje su sada pred vama. U ovom ćete broju pronaći radove različitih kategorija poput studentskih preglednih radova, istraživanja i osvrta. Iako je njihova forma drugačija, radovi su nastali na sličan način – kroz proces koji odlikuje veliki trud, vesela suradnja i naravno, ljubav prema psihologiji.

Tema ovogodišnjeg broja je psihičko zdravlje pa u njemu možete pronaći velik broj radova povezanih upravo s tim područjem. Temu broja odabrali smo nastojeći pratiti suvremene trendove u psihologiji i društvu.

Primjećujemo da se povećao interes za psihičko zdravlje pojedinca i društva te smo stoga i mi htjeli naglasiti njegovu važnost. Uz popularizaciju brige za psihičko zdravlje, ovaj broj teži širokom prikazu teme poštujući interese urednika, autora i čitatelja. U skladu s time, iako radove na temu broja spaja opća tema psihičkog zdravlja, oni su vezani za različita specifična područja poput glazbene kreativnosti, društvenih mreža, dobrobiti djece istospolnih roditelja i brojnih drugih. Smatrali smo da je važno predstaviti nalaze vezane za ovu temu čitateljima i temom broja potaknuti sve zainteresirane na razmišljanje o i upoznavanje s ovom temom.

Naposljetku, želimo se zahvaliti svim autorima na ukazanom povjerenju i uloženom trudu, svim suradnicima na velikodušnoj pomoći u realizaciji ovog broja te vama, dragi čitatelji, na vašem interesu za studentske radove te potpori njihovom razvoju i objavljivanju. Nadamo se da ćete čitanjem ovog broja naučiti nešto novo, a možda i biti inspirirani da iduće godine postanete naši autori. Veselimo se svim suradnjama koje nam budućnost donosi.

Uredništvo Psychēa