Kibernetička psihologija

Kibernetička psihologija

1 May 2019

Dragi čitatelji,

iza nas je još jedna godina uspješne suradnje autora, urednika, recenzenata, lektora i dizajnera, a pred vama novi broj Psychēa!

Put do objave započeo je velikim odazivom, kreativnošću i motivacijom naših autora te se nastavio marljivim radom, razmjenom savjeta i zajedničkim usavršavanjem radova sve do njihovih konačnih verzija koje su sada pred vama. U ovom ćete broju pronaći radove iz različitih kategorija: tu su studentski pregledni radovi, osvrti i izvještaji. Iako je njihova forma drugačija, radovi su nastali na sličan način – kroz proces koji odlikuje velik trud, vesela suradnja, sklapanje novih suradnji i naravno, ljubav prema psihologiji.

Tema ovogodišnjeg broja je kibernetička psihologija pa u njemu možete pronaći velik broj radova povezanih upravo s tim područjem. Temu broja odabrali smo nastojeći pratiti suvremene trendove u psihologiji. Naime, unutar zadnjih godinu dana u Hrvatskoj je jasno vidljiv trend povećanog interesa za kibernetičku psihologiju. Sljedeća Godišnja konferencija Hrvatskog psihološkog društva, Ljetna škola studentske sekcije Hrvatskog psihološkog društva „Psihomnia“ te Regionalni susret studenata psihologije u Rijeci (SPIRI) usmjereni su upravo na  kibernetičku psihologiju. U današnjem svijetu u kojemu svjedočimo sve većoj integraciji čovjeka sa softverskim i hardverskim pomagalima te sve bržem razvoju takve tehnologije, smatrali smo da je važno pridružiti se trendovima i temom broja potaknuti sve zainteresirane na razmišljanje o i upoznavanje s ovom temom.

Naposljetku, želimo se zahvaliti svim autorima na ukazanom povjerenju i uloženom trudu, svim suradnicima na velikodušnoj pomoći u realizaciji ovog broja te vama, dragi čitatelji, na vašem interesu za studentske radove i potpori njihovom razvoju i objavljivanju.

Uredništvo Psychēa