Klinička psihologija

Klinička psihologija

7 Aug 2023

Dragi čitatelji,

ponosni smo što vam nakon godine pune truda možemo predstaviti novo, šesto izdanje Psychēa! Za krovnu temu odabrali smo jedno opširno i iznimno zanimljivo područje psihologije – kliničku psihologiju!

Nadali smo se da će krovna tema pobuditi interes svih budućih kliničara i da će novi broj Psychēa biti ispunjen preglednim radovima koji će pobliže prikazati psihičke poremećaje (ali i mnoge druge relevantne teme) i osvrtima na popularne filmove psihološke tematike. Rezultat nije razočarao. U ovom broju možete pročitati o tome zašto se zadnje vrijeme sve više priča o epidemiji narcizma u društvu, naučiti više o neurobiologiji graničnog poremećaja ličnosti te otkriti koji su to kulturalno-specifični sindromi. Osim mnogih preglednih radova, u ovom broju pronaći ćete i osvrte koji kritički analiziraju točnost prikaza psihičkih poremećaja u svima dobro poznatim filmovima.

Želimo se zahvaliti svim autorima koji su ove godine odlučili sudjelovati u stvaranju novog Psychēa. Za pisanje rada potrebno je puno strpljenja, motivacije, vremena i truda i hvala vam što ste ostali uz nas do kraja. Također se želimo zahvaliti našim lektorima i dizajnerima čija nam podrška i pomoć pomaže da svake godine objavimo što kvalitetnije izdanje. Veliko hvala recenzentima koji nam svake godine pomažu da podignemo časopis na novu razinu uz pomoć njihov stručnih prijedloga. Za kraj, zahvalni smo na financijskoj pomoći koju smo ove godine dobili od Filozofskog fakulteta i Kluba studenata psihologije „STUP“ i koja omogućuje da Psychē ostaje besplatan i dostupan javnosti.

Uživajte u čitanju, do sljedećeg broja!

Vaše uredništvo

From Media