Psihologija ličnosti

Psihologija ličnosti

1 Oct 2021

Dragi čitatelji,

protekla je godina za mnoge bila burna i puna izazova. Veseli nas što smo usprkos izvanrednim okolnostima uz vašu potporu uspješno iznjedrili novi broj Psychēa, i to s dosad najvećim brojem objavljenih radova! Posebno smo ponosni što imamo priliku objaviti četiri istraživačka rada koji predstavljaju vrijedan studentski doprinos znanosti i zadužuju nas da nastavimo s uredničkim radom kako bismo svojim autorima pružili priliku da ostvare svoje istraživačke interese.

Ovogodišnja je tema psihologija ličnosti pa u ovom broju časopisa možete pronaći zaista raznovrsne članke – ovo je područje široko i primjenjivo na različite sfere života, a autori su u osmišljavanju tema bili vrlo kreativni i uložili su puno vremena u razradu svojih tekstova. U ovom broju pronaći ćete odgovore na različita pitanja, od toga kojim crtama ličnosti raspolažu rođeni vođe, preko toga kako je ličnost povezana s očekivanom duljinom života, do toga jesu li vlasnici mačaka u prosjeku savjesniji ili otvoreniji od vlasnika pasa.

Voljeli bismo zahvaliti svojim autorima na motivaciji, strpljenju i trudu koji su uložili u stvaranje svojih radova, kao i na povjerenju koje su iskazali svojim urednicima. Također zahvaljujemo svim recenzentima, a posebno onima s našeg matičnog odsjeka koji već četvrtu godinu za redom entuzijastično podržavaju naš rad i osiguravaju stručnost tekstova koje objavljujemo. Naposljetku, važno nam je zahvaliti lektorima i dizajnerima koji su jezično i vizualno zaokružili ovo izdanje i bez kojih ne bismo ostvarili ovu razinu kvalitete. Zahvalni smo i na financijskoj potpori koju kontinuirano ostvarujemo kroz natječaje, a koja nam omogućuje da Psychē bude besplatan za sve čitatelje.

Nadamo se da ćete iz ovog broja saznati nešto novo, a možda i biti inspirirani da iduće godine (ponovno) postanete naši autori. Veselimo se suradnji!

Uredništvo Psychēa